:: Poláczek – děláme to!

Česko-polská iniciativa realizovaná díky partnerství LOS – Libereckou občanskou společností, o. s. a UNESCO initiative centre Wroclaw, která se zaměřuje na rozvoj pozitivních vztahů mládeže z obou zemí, vytváření dlouhodobého partnerství a lámání stereotypů.

Termín konání: únor – červen 2013

Místo konání: Liberec (3 setkání) / Jelenia Góra (3 setkání)

Cílová skupina:
• 10 mladých lidí
o 4 žáci z ČR + leader
o 4 žáci z Polska + leader

Data setkání:
2013-02-08 – 2013-02.10 Jelenia Góra (plánovací setkání účastníků – nutná účast)
2013-02-22 – 2013-02-24 Liberec
2013-03-22 – 2013-03-24 Jelenia Góra
2013-04-12 – 2013-04-14 Liberec
2013-04-26 – 2013-04-28 Liberec
2013-05-17 – 2013-05-19 Jelenia Góra

Obecný popis
Pomocí projektu Poláczek – děláme to! Chceme rozvíjet spolupráci mládeže z ČR a z Polska (zejména Euroregion NISA), a to pomocí zjišťování průsečíků, které činí naše kultury podobnými (jazyk, historie, tradice,…). Chceme vytvořit sérii workshopů a výstupů, společně se pobavit, ale i zvýšit povědomí o kultuře našeho souseda pomocí akcí pořádaných účastníky (ve škole, na ulici,…). Pomocí toho chceme také inspirovat mládež k vytváření vlastních iniciativ a programů a zaktivizovat tak mladé lidi v oblasti komunitního rozvoje. Vyžaduje se účast minimálně na 3 setkáních, přičemž 1. setkání je nutností.

Cíle: – Dlouhodobá spolupráce

- Boj proti stereotypům,

- Zvýšení povědomí o neformálním vzdělávání a Euroregionu Nisa

Organizátoři:
UNESCO Initiatives Centre – www.unescocentre.pl
Damian.druzkowski@unescocentre.pl
• Liberecka Občanská Společnost – www.losonline.eu
Zuzana.rengerova@losonline.eu
Antonin.ferdan@losonline.eu

Poplatek: 0,-

 

:: Indiánské léto 2013 aneb Historicky první LOSí letní tábor

Na malé indiány, ve věku od 7 do 14 let, čekala zábavná, tvůrčí a naučná celotáborová hra s hlavním cílem vysvobodit indiánskou princeznu Eneglan. Jako dopravní prostředek, nejen na koupaliště, ale i na výlety do blízkého Máchova kraje, nesloužily koně jako pravým Indiánů,, nýbrž bicykl na vlastní pohon. V programu tábora nechyběla ani výzdoba vlastního indiánského oblečku, batika, tvorba čelenek, náramků a různých přívěšků, výroba nejrůznějších keramických nádob a sošek.
Ubytování bylo zajištěno ve stanech tee-pee a usínání při zapáleném ohni se tak stalo nezapomenutelným zážitkem.
O zábavný program se postaraly zkušené Indiánky z LOSích kruhů Zuza a taky nová LOSice Lůca Příšovská.

Stránky tábora
Táborový deníček
Webová galerie

 

:: GLOBAL VILLAGE CIRCUS PROJECT

Mezinárodní cirkus kemp 2013 Storkow, Německo. “Jestliže svět je vesnice o 100 obyvatelích …”

7.143.178.871 (~ 7 miliard) lidí žije na této planetě – neuvěřitelné množství. Chceme-li toto číslo udělat o něco srozumitelnější, představme si náš svět jako vesnici o 100 obyvatelích … Jak by náš svět vypadal? Odkud lidé, kteří žijí
v této obci pochází? Jakými jazyky se mluví? Jak žijí a jak budou žít v budoucnosti?

Inspirováni tímto modelem se asi 120 mladých lidí, ve věku 14 až 19 let z 10 zemí (DE, AT, EE, LT, SI, PL, GR, GB, TK, CZ) setkalo na konci června na jednom místě. Jednotícím prvkem celého kempu byl cirkus. Z jednotlivých workshopů, scénických a uměleckých (např. akrobacie, tance, výtvarného umění, hip-hopu, scenérie, kostýmů, graffiti atd.) se poskládalo jedno velké a jedinečné představení cirkusu, které se uskutečnilo 9.7.2013 ve Storkowě a 10.7.2013 v Berlíně.
Součástí programu byly také semináře, množství sportovních aktivit, výletů, diskotéka, koncert, výlet k vodě a mnohem více. Stejně tak bude i mnoho času na odpočinek. Společným jazykem byla angličtina a workshopy a program byl veden zkušenými a dobře vyškolenými vedoucími.

Webové stránky projektu
Online galerie
Facebookové stránky projektu

 

:: Mezinárodní školení Rise to the heights

Nabízíme volná místa v mezinárodním projektu zaměřeném na využívání koučingu v práci s mládeží. Školení organizuje UNESCO initiatives centrum Wroclaw v Polsku od 5. do 14. 5. 2013. Více informací naleznete v infopacku. Pracovním jazykem je angličtině. Projekt podpořil program Mládež v akci.

facebook # # # ...spoj se s námi!
Aktuality

Story Café je na světě!

SolidARTbrary (Solidarity through art and human library) je projekt financovaný programem Erasmus+ Vzdělávaní dospělých. Projekt cílí na podporu tolerance, solidarity a sociální inkluze skrze rozvoj kompetencí vzdělavatelů, multiplikátorů a tvůrců ,,vzorců chování a jednání“ v oblasti vzdělávání dospělých.

 Více...

Mezinárodní WS v rámci projektu PEAS

V rámci mezinárodního projektu PEAS byl ve dnech 25. 8. - 31. 8. 2017 realizován již 2. workshop, během něhož jsme vytvořili vzdělávací kurz v tématu Finanční management pro začínající podnikatele a start upy.

 Více...

PUBLIKACE POLÁCZEK JE NA SVĚTĚ

Drazí kolegové, je co slavit. Společně se studenty jsme prozkoumali část historie i současnosti u našich polských sousedů! Pokud nevíte kam na výlet, ochutnejte něco z toho, co jsme pro Vás napsali.

 Více...
Archiv novinek
©2003 - 2023 copyright LOSonline.eu