:: My Earth, My Watter

Projekt My Earth my Water se odehrál v červenci roku 2011 v Litevském národním parku Plateliai. Cílem celé výměny bylo vzdělat mladé účastníky v oblasti ekologicky udržitelného rozvoje a zároveň v nich podpořit kreativitu a aktivitu v této oblasti. Projektu se zůčastnili mladí lidé z pěti zemí a to Čech, Polska, Německa, Litvy a Lotyšska.

V průběhu projektu jsme diskutovali o udržitelném rozvoji lidstva, ekologických technologiích, recyklaci a dalších způsobech zachování přírody v našem okolí. Také jsme se učili, jak správně pořizovat fotografie, nekonečných možnostech tvoření umění v přírodě pomocí landartu a v neposlední řadě šnorchlování a focení prostředí pod hladinou jezer parku Plateliai.

Vrámci programu jsme se také setkali s osobami, které mají na starosti životní prostředí v tomto národním parku. S těmito lidmi jsme potom diskutovali o fungování parku, o jeho nedostatcích, přednostech a budoucnosti. Ke konci projektu se každý člen potopil hluboko pod hladinu jezera, za přitomnosti instruktora, aby si prohlédl místní podvodní galerii, umístěnou několik metrů pod hladinou. Na závěr jsme pomáhali organizovat otevření galerie našich fotek v místním turistickém centru.

Celý projekt kladl důraz na vyjádření osobních názorů účastníků a následnou diskuzi.

Komentář (Juraj Holeček, účastník)

Díky tomuto projektu jsem získal spoustu nových zážitků, pomocí kterých jsem začal přemýšlet o věcech, které by mě nikdy předtím nenapadli. Poznal jsem nové kamarády, se kterými dodnes udržuji kontakt. Organizátoři projektu odvedli skvělou práci a všechno fungovalo tak jak mělo. Celý čas stávený v Litvě na této výměně byl pro mě nezapomenutelný zážitek.

facebook # # # ...spoj se s námi!
Aktuality

Story Café je na světě!

SolidARTbrary (Solidarity through art and human library) je projekt financovaný programem Erasmus+ Vzdělávaní dospělých. Projekt cílí na podporu tolerance, solidarity a sociální inkluze skrze rozvoj kompetencí vzdělavatelů, multiplikátorů a tvůrců ,,vzorců chování a jednání“ v oblasti vzdělávání dospělých.

 Více...

Mezinárodní WS v rámci projektu PEAS

V rámci mezinárodního projektu PEAS byl ve dnech 25. 8. - 31. 8. 2017 realizován již 2. workshop, během něhož jsme vytvořili vzdělávací kurz v tématu Finanční management pro začínající podnikatele a start upy.

 Více...

PUBLIKACE POLÁCZEK JE NA SVĚTĚ

Drazí kolegové, je co slavit. Společně se studenty jsme prozkoumali část historie i současnosti u našich polských sousedů! Pokud nevíte kam na výlet, ochutnejte něco z toho, co jsme pro Vás napsali.

 Více...
Archiv novinek
©2003 - 2023 copyright LOSonline.eu