::European House

European House bylo setkání různých národností a kultur v rámci EU, organizováno Osvětovým centrem rómov.

Setkání proběhlo od 11. – 18.4. 2006 v Novém meste nad Váhom (Slovensko). Byly pozvány skupiny z různých demografických oblastí: Slovensko, Česká Republika, Litva, Itálie, Malta, Holandsko.

Popisek: Ideou projektu organizovaného Osvětovým centrem rómov bylo setkávání různých národností a kultur v rámci Evropské Unie a diskuze mezi účastníky týkající se bydlení, nikoli pouze z praktické stránky ale i zvyků a tradic na různých místech. Z toho důvodu byly pozvány skupiny z různých demografických oblastí: Slovensko, Česká Republika, Litva, Itálie, Malta, Holandsko.

Komentář:
No, co by se asi tak dalo říct… European house byla první akce podobného typu, které jsem se účastnil. Zprvu jsem byl vyděšený, přeci jen představa, že budu zcela závislí na své prabídné znalosti angličtiny mi taky moc nepřidala, nicméně o to víc jsem byl překvapen. Spousta zajímavých lidí ze všech koutů Evropy, kvalitní program… Nemluvě o přínosu v podobě poznání toho, v jakých podmínkách žijí lidé kolem mě, je jedině dobře, když člověk jednou za čas pozná, že to co má není samozřejmost a měl by se podle toho chovat. Shrnutí? Zajímavý lidé, zajímavé prostředí, spousta zkušeností a spousta a spousta dalších věcí, které si už po tak skvělém zážitku nedovedu vybavit. A jestli bych jel znova? Klidně třikrát..

facebook # # # ...spoj se s námi!
Aktuality

Story Café je na světě!

SolidARTbrary (Solidarity through art and human library) je projekt financovaný programem Erasmus+ Vzdělávaní dospělých. Projekt cílí na podporu tolerance, solidarity a sociální inkluze skrze rozvoj kompetencí vzdělavatelů, multiplikátorů a tvůrců ,,vzorců chování a jednání“ v oblasti vzdělávání dospělých.

 Více...

Mezinárodní WS v rámci projektu PEAS

V rámci mezinárodního projektu PEAS byl ve dnech 25. 8. - 31. 8. 2017 realizován již 2. workshop, během něhož jsme vytvořili vzdělávací kurz v tématu Finanční management pro začínající podnikatele a start upy.

 Více...

PUBLIKACE POLÁCZEK JE NA SVĚTĚ

Drazí kolegové, je co slavit. Společně se studenty jsme prozkoumali část historie i současnosti u našich polských sousedů! Pokud nevíte kam na výlet, ochutnejte něco z toho, co jsme pro Vás napsali.

 Více...
Archiv novinek
©2003 - 2023 copyright LOSonline.eu